Bronkhorst

Bronkhorst

aan de boorden van de IJssel

Bronkhorst ligt aan de boorden van de IJssel, tussen de Hanzesteden Doesburg in het zuiden en Zutphen in het noorden. Het is een stad met een roerig verleden, waar menig strijd werd geleverd. In 1482 verkreeg Bronkhorst stadsrechten en werden ter versterking van de kleinste stad van ons land twee stadspoorten gebouwd, de Veerpoort en de Steenpoort. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd een omvangrijke restauratie uitgevoerd en werd Bronkhorst welvarender, ook doordat het toerisme aanzienlijk toenam.

“Bronkhorst – aan de boorden van de IJssel”, geeft een beeld van de bebouwing van voor en na de restauratie in de jaren zestig van de vorige eeuw en geeft daardoor een indruk van alle veranderingen. Het landelijk gebied rondom Bronkhorst wordt eveneens in beeld gebracht. Evenals het Bronkhorsterveer, de Bronkhorster Molen en het Gemaal Grote Beek. Ook de agrarische bebouwing heeft een plaats gevonden.

De uitgave van dit boek heeft en had niet de opzet de geschiedenis van Bronkhorst te beschrijven, maar het vroegere en huidige Bronkhorst in beeld te brengen. Het is te hopen dat bewoners en bezoekers zich bewust zijn en blijven van het unieke karakter van Bronkhorst met zijn talrijke rijks- en gemeentelijke monumenten. Mogelijk roept deze uitgave ook goede herinneringen op bij mensen die de stad hebben verlaten.

De auteur Frits van Wijngeeren is sinds een aantal jaar drukdoende geweest om alle historische en actuele informatie over Bronkhorst te verzamelen en voorzien van prachtige foto’s. Met dit boek in de hand waan je je weer in deze mooie stad. Alle straten in de stad worden uitgebreid voorgesteld. 

De Burgemeester van Bronckhorst heeft een ‘woord vooraf’ geschreven in het boek en daar zijn we haar zeer erkentelijk voor.

Dit prachtige boek zal begin september gepresenteerd worden in de Kapel van Bronkhorst. 

Algemene gegevens:
AuteurFrits van Wijngeeren
ISBN9789083090849
Oplage132 pagina’s
Prijs€ 24,50

BTW Gids 2022

BTW Gids 2022

BTW bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2022 is bestemd voor zowel de ondernemer als voor de accountant, de belastingadviseur en de fiscalist.

De BTW-Gids 2022 wil met name een praktijkgerichte handleiding zijn voor het invullen van de elektronische aangifte voor de BTW maar wil ook zeker voorkomen dat er te veel BTW wordt betaald. Het geeft een helder antwoord op de vraag welke prestaties zijn belast en hoe de aftrek van belasting ter zake van inkopen en bedrijfskosten verloopt. Het bijhouden van de vereiste gegevens om zo tijdig aangifte kunnen doen voorkomt vervelende problemen en het opleggen van boeten.

Auteurs: Mr. G.D. van Norden en Mr. G.J Wennekes

Aureli en het toverboek

Aureli en het toverboek

De wondere wereld van belastingen

Leg maar eens aan kinderen uit dat je iets doet met belastingen. In dit prentenboek wordt door Frank Elsweier (die iets doet met belastingen) voor kinderen op avontuurlijke wijze verteld over deze wonderlijke wereld. En voor de volwassenen (die ook iets met belastingen doen) zit het boek vol fiscale verwijzingen.

Een leuk cadeau voor nieuw op de wereld gekomen belastingplichtigen (baby’s), kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, en volwassenen.

Geschreven door Frank Elsweier,
met illustraties van Michael van den Bosch

€ 14,95 (incl. BTW, exclusief verzendkosten)

ISBN 978-90-830908-3-2

Wilt u een exemplaar bestellen? Vul dan het bestelformulier in en u ontvangt Aureli en het toverboek zo snel mogelijk in huis. Wilt u meer dan 10 exemplaren bestellen? Neem dan contact met ons op

Het geheim van mevrouw Bloem

Het geheim van mevrouw Bloem

Mevrouw Bloem is docent Nederlands en heeft een geheim. Een geheim dat de wereld van Kyrian en Lilliya op hun kop zal zetten. Ze denken dat ze een mentorgesprek hebben met mevrouw Bloem, maar dan verloopt alles anders…

Dit boek is geschreven voor kinderen uit de bovenbouw van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Op een speelse manier, namelijk door middel van puzzels en raadsels, maken de kinderen kennis met de Nederlandse taal. Denk hierbij aan het vervoegen van werkwoorden met behulp van ’t ex-kofschip, het leren van spreekwoorden en het omzetten van zelfstandig naamwoorden van enkelvoud naar meervoud. Het boek stimuleert daarnaast de creativiteit van kinderen en verhoogt het creatief denkvermogen. Het is een spannend verhaal, fantasierijk en neemt de kinderen mee naar een totaal andere, fictieve wereld.

Algemene gegevens:
AuteurMaxime van Kraaij
ISBN978-90-830908-1-8
Oplage124 pagina’s
Prijs€ 21,50